Főoldal Blog ANDI EGÉSZSÉGES SÚLYGYARAPODÁSÁNAK TÖRTÉNETE

ANDI EGÉSZSÉGES SÚLYGYARAPODÁSÁNAK TÖRTÉNETE

2021-03-19

Andi több mint egy éve csatlakozott az Alakorvoslás Programhoz, mára pedig gyönyörű, csinos kismama lett. Hamarosan édesanyává válik, ezért megosztotta saját történetét. Hogyan fogott bele a Kismama Programba? Mit jelentett ez a mindennapjaiban? Hogy érzi magát?

Olvassátok el inspiráló történetét!

kismamaprogram_1

"Az Alakorvoslás Programot édesanyám révén ismertem meg, aki 20 kilót fogyott és azóta is tartja csodás alakját. Tavaly év elején szerettem volna tartani egy tudatosabb anyagcsere-rendező időszakot, melynek egyik oka az volt, hogy a karácsonykor megnövekedett ételmennyiségeknek ne maradjon rajtam nyoma. A másik és egyben nyomósabb érv a diéta mellett januári nászutunk volt.

A 30 napos program minden pillanatát élveztem. Pár kiló mínusszal és egy rendezett anyagcserével utaztam Thaiföldre. Onnan hazatérve is tartottam magam a program fő alapelveihez, csak már áttértem a New Life szakaszra. Gyakran reggeliztem a MedWay Diet Shake-t és mindig lapult a táskámban egy low calorie szelet. A recepteket nagyon megszerettem, így az ebédem és a vacsorám is a program főzős, ToGO ételei közül kerültek az asztalra vagy épp az egyszerűsített étrend alapján állítottam össze azokat. Édesanyám a mai napig ezek alapján készíti az ételeket a család minden tagjának, nem csak a hétköznapokon, hanem ünnepnapok alkalmával is.

img_1259

Esküvőnk után a családalapításra tudatosan készültünk a férjemmel, a babavárásra pedig mindenképp szerettem volna felkészíteni a testemet is a lelkem mellett. Tudom, hogy a várandósság a plusz kilók szempontjából is sorsdöntő időszak lehet egy nő életében, sokaknál innentől kezdve beszélhetünk túlsúlyról. Őszintén bevallva, ettől mindig is tartottam, nem akartam megindulni az elhízás lejtőjén.

Augusztus elején kiderült, hogy babát várok, így akkor az Alakorvoslás Program számomra addig ismeretlen területe, a Kismama Program került előtérbe. A terhességem alatt is igyekszem végig figyelni, hogy egészségesen táplálkozzak, nem csak a magam, hanem a baba egészsége miatt is. Nem mindig egyszerű a helyes utat követni, hisz kívánósabbak vagyunk ilyenkor, egyszer-egyszer könnyebb lenne a kevésbé egészséges opciót választani. Sokszor indítanám én is szívem szerint meleg, illatos kakaós csigával a reggelem, de tudom, hogy utána nem érezném olyan jól magam, mint a fehérjedús shake vagy a protein szelet után. 

Reggelire Pomelo 4


Az én „trükköm” egyébként az, hogy egy banános-csokis protein szelettel és habos kávéval indítom a napom, így a reggeli édesség iránti vágyam nagyon gyorsan elillan. A kakaós csigáról pedig nem kell lemondani, csak megfelelő időpontban, ebédnél fogyasztani. A programban található változatos, finom, bőséges ételekből nagy kedvenceim lettek ebben az időszakban a tofus saláták, Buddha tálak ebédre, vacsira pedig a málnás-kakaós túrókrém és az erdei gyümölcsös-zabos pohárkrém. Arra a férjem is ügyel, hogy pomelo mindig legyen itthon, ugyanis legtöbbször ezt fogyasztom uzsonnára.

Az egészséges étrend mellett igyekszem a mozgásra is odafigyelni. Naponta átlagosan 10 km-et sétálok a kutyámmal és heti legalább kétszer próbálok tornázni is. A programban levő kismama torna mellett az interneten is keresgélek plusz videókat. Hétvégén, amikor az időjárás engedte kirándulni mentünk a férjemmel, kihasználva az utolsó kettesben töltött napokat.

Kirándulós

A legtöbb helyen azt olvastam, hogy a 3. trimeszter a legrosszabb. Számomra mégis a 8. hónap volt a kedvenc, mert a végére érve csak +8 kilónál tartok, amivel én nagyon elégedett vagyok. Emellett nagyszerű a közérzetem, fittnek, energikusnak érzem magam a szülés előtt pár nappal is. Izgatottan várom, várjuk kislányunk érkezését, de a szülés utáni táplálkozásom miatt nem aggódom. Tudom, hogy Kismama Program ebben is a segítségemre lesz."

További cikkek

Túlsúly veszélye várandósság alatt
ANYA, MAGZAT, GYERMEK - A TERHESSÉGI TÚLSÚLY MINDENKI SZÁMÁRA KOMOLY KOCKÁZATOT JELENT

A terhesség nem a fogyókúra, hanem a tudatos súlykontroll időszaka. Bizonyos veszélyes állapotok, mint a terhességi cukorbetegség, terhességi magas vérnyomás és a toxémia előfordulási gyakorisága is nagyobb az elhízott kismamák körében. Dr. Farkas Kitti és Dr. Csermely Gyula, a Kismamadiéta.hu szakorvosai arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen kockázatokat rejt a terheskori elhízás a fejlődő magzatra, a kismamára és a megszületett gyermekre nézve.

Tovább >
Dr. Farkas Kitti szülés után
SZÜLÉS UTÁN ÚJRA FORMÁBAN

Az ikreim, Liza és Matyi születése kapcsán nagyon érdekes volt megtapasztalni személyesen, mindazt, amit orvosként tudok, illetve amit férjemtől és az édesapámtól szülész-nőgyógyászként valamint édesanyámtól gyermekorvosként hallok. Összefoglalom nektek a legfontosabb tudnivalókat a szülés utáni regeneráció témakörben, tulajdonképpen első kézből.

Tovább >
Várnadósság alatti túlsúly
EZÉRT KELL ODAFIGYELNED A VÁRANDÓSSÁG ALATTI HÍZÁSRA

A várandósság nem a fogyókúra, hanem a testsúly-kontroll időszaka, mind a túlsúlyos, mind a normál súlyú várandósoknál.Fontos, hogy egy normál testsúlyú anyánál a hirtelen és túl nagy súlygyarapodás ugyanolyan kockázat a magzatra-, és újszülöttre nézve, mintha a kismama eredendően elhízott lett volna.

Tovább >
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem